Ορίστε 99 ευρηματικοί τρόποι για να φέρετε περισσότερο γέλιο στη ζωή σας. Δείτε αν κάποια από αυτές τις ιδέες σας διασκεδάζει. Γιατί δε γράφετε τους δικούς σας 99 τρόπους για περισσότερο γέλιο και να μας τους στείλετε με email, με χαρά θα τους δημοσιεύσουμε με το όνομά σας.

 1. Ξεκινήστε να χαμογελάτε στους ανθρώπους στα μαγαζιά και τα checkout. Ένα χαμόγελο βοηθά να ξεκινήσει μια τυχαία συζήτηση καθώς είναι σπάνιο.
 2. Δώστε ειλικρινή και γενναιόδωρα κομπλιμέντα, όποτε έχετε την ευκαιρία. Όλοι μας αναζητούμε κομπλιμέντα, η πιο προφανής αντίδραση είναι το γέλιο.
 3. Μοιραστείτε τους πιο εσωτερικούς και παράλογους φόβους σας, δεν έχουν καμία λογική βάση και είναι για να γελάτε μαζί τους.
 4. Συγκεντρώστε μαζί φίλους ή και οικογένεια για να παίξετε ένα αστείο παιχνίδι όπως Γρίφους, Παιχνίδια Λέξεων , Παιχνίδια Χαρακτήρων με κάρτες κτλ.
 5. Διαβάστε ένα ξεκαρδιστικό μυθιστόρημα, υπάρχουν τόσα πολλά, το τελευταίο που διάβασα λέγεται “ Ο               εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε”.
 1. Παρακολουθήστε ξανά την αγαπημένη σας κωμική σειρά ή ταινία. Η τελευταία που είδα στο Netflix είναι το “ Μια νύχτα στην Κωνσταντινούπολη’’. Ήταν ξεκαρδιστικό.
 2. Αρχίστε να γράφετε στο ημερολόγιό σας σε καθημερινή βάση ιστορίες ξεκινώντας με τη φράση «Κάτι αστείο έγινε σήμερα» γράφοντας τα πιο συνηθισμένα πράγματα που έγιναν κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 3. Αγοράστε ένα γιουκαλίλι και ξεκινήστε να το μαθαίνετε μέσω YouTube και δώστε παράσταση σε φίλους και οικογένεια με την πρώτη ευκαιρία.
 4. Πηγαίνετε σε έναν μαραθώνιο φιλανθρωπικής οργάνωσης, όπου συνήθως περιλαμβάνεται κάποιο είδος μεταμφίεσης. Είναι πολύ αστεία.
 5. Αγοράστε μερικές σακούλες με μπαλόνια και γεμίστε το καθιστικό σας με τουλάχιστον 20 ή 30 μπαλόνια. Κάντε έκπληξη στον εαυτό σας ή στην οικογένειά σας με ένα δωμάτιο γεμάτο μπαλόνια.
 6. Φιλοξενήστε ένα πάρτι με αστεία καπέλα.Το οποιοδήποτε καπέλο μπορεί να είναι αστείο αν δεν έχετε βάλει ποτέ κανένα.
 7. Η κωμωδία στο BBC Radio 4 είναι ξεκαρδιστική. Μερικοί από τους πιο αστείους κωμικούς της χώρας στις πιο αστείες στιγμές τους.
 8. Πιάστε κουβέντα με γυναίκες μεγάλης ηλικίας που ψωνίζουν στην αγορά, Μπορείτε να ξεκινήσετε ρωτώντας: Πώς μπορούμε να ξέρουμε ότι το ψάρι είναι φρέσκο ή Ποιες τομάτες είναι οι καλύτερες;
 9. Παρακολουθήστε Γαλλική Κωμωδία. Οι Γάλλοι έχουν μια ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, μπορεί να είναι η κατάλληλη.
 10. Αγοράστε τουλάχιστον πέντε πιάτα δείπνου από φιλανθρωπικά καταστήματα και περάστε ώρα στην κουζίνα σας σπάζοντάς τα αλά ελληνικά συνοδευόμενοι από τη μουσική του Ζορμπά. Σιγοτραγουδήστε το τραγούδι όταν σπάτε τα πιάτα. Μπορείτε επίσης να καλέσετε φίλους σε ένα πάρτι όπου όλοι θα φέρουν ένα πιάτο για να σπάσουν.
 11. Γράψτε ένα αστείο ποίημα για ένα θέμα ή μία κατάσταση στην οποία βρίσκεστε και σας κάνει να αισθάνεστε    άβολα. Μοιραστείτε το με ένα φίλο.
 1. Ρωτήστε ένα φίλο ποιο ήταν το τελευταίο πράγμα που τον έκανε να γελάσει.
 2. Δημιουργήστε τη δική σας λίστα με όλα όσα σας έκαναν να γελάσετε και μοιραστείτε τη με φίλους.
 3. Μετατρέψτε τις πεζές καθημερινές καταστάσεις σε μια τυχαία σύντομη ιστορία και σιγουρευτείτε ότι έχει ένα εκπληκτικό τέλος. Μοιραστείτε τις ιστορίες με φίλους.
 4. Μάθετε να διασκευάζετε ένα ποίημα ή ένα μικρό μουσικό κομμάτι σε μία άλλη γλώσσα και δείξτε το στους φίλους σας.
 5. Κάντε μια βόλτα με το τρενάκι του λούνα Παρκ ή επισκεφθείτε το τοπικό τσίρκο.
 6. Ενώ βλέπετε τηλεόραση, επαναλάβετε συζητήσεις προσπαθώντας να μιμηθείτε γυναικείες και αντρικές φωνές, καθώς και τις προφορές .
 7. Σχεδιάστε την τελευταία σας μέρα στη γη πριν την εισβολή εξωγήινων και ζήστε τη στο μέγιστο.
 8. Αφήστε να φτιάξει την καρικατούρα σας ένας καλλιτέχνης του δρόμου.
 9. Μαζέψτε τσουκνίδες από το κοντινότερο πάρκο και φτιάξτε τσουκνιδόσουπα , μοιραστείτε τη με τους φίλους και την οικογένειά σας.
 10. Περάστε μια μέρα βλέποντας τις αγαπημένες σας κωμωδίες.
 11. Πηγαίνετε σε μια τοπική αγορά και δοκιμάστε να κάνετε παζάρια.
 12. Δοκιμάστε να βρίσετε για κάτι που σας ενόχλησε.
 13. Κάντε μια ημέρα για κάποιον την καλύτερη της ζωής του. Δε χρειάζεται να το ξέρει απαραίτητα.
 14. Κάντε μια μεγάλη συζήτηση με το κατοικίδιό σας. Αν δεν έχετε μπορείτε να μιλήσετε σε ένα φανταστικό κατοικίδιο.
 15. Παίξτε μαξιλαροπόλεμο στο σπίτι σας ή σε ένα πάρτι.
 16. Κάθε φορά που μιλάτε ξεκινήστε την πρότασή σας με το ίδιο γράμμα του αλφάβητου για μία ημέρα. Δε χρειάζεται να το ξέρει κανείς.
 17. Αναπτύξτε ένα τυχαίο τικ για μία ημέρα, για παράδειγμα να καθαρίζετε το λαιμό σας πριν μιλήσετε.
 18. Θυμάστε τα παιχνίδια; Τα παιδικά παιχνίδια που συνηθίζατε να παίζατε όταν ήσασταν παιδιά. Γιατί δεν παίζετε ένα δύο με φίλους και οικογένεια;
 19. Γράψτε μία λίστα με όλα τα πράγματα που πήγαν στραβά την προηγούμενη χρονιά και εξιστορήστε τα σε φίλους και οικογένεια.
 20. Συντάξτε μία λίστα με τα αγαπημένα σας ανέκδοτα και μάθετέ τα απ’ έξω. Πείτε τα στους φίλους σας και δείτε αν θα γελάσουν.
 21. Αγοράστε μία προσωρινή βαφή μαλλιών και βάψτε τα μαλλιά σας με ένα διαφορετικό χρώμα για μία ημέρα. Δείτε πως θα αντιδράσουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.
 22. Γράψτε το δικό σας επικήδειο και διαβάστε τον σε φίλους και οικογένεια.
 23. Πάρτε όλη την ανεπιθύμητη αλληλογραφία που λάβατε και κάντε την χάρτινές μπάλες. Παίξτε με αυτές, με την οικογένεια ή τους φίλους σας.
 24. Γράψτε πεντάστιχα κωμικά ή χωρίς νόημα συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά ονόματα των φίλων σας. Τα πεντάστιχα είναι σύντομα ποιήματα πέντε στροφών όπου η πρώτη στροφή κάνει ρήμα με τη δεύτερη, η τρίτη με την τέταρτη και η πέμπτη με την πρώτη. Τα καλύτερα και πιο αστεία πεντάστιχα είναι αυτά που δημιουργούνται αυθόρμητα.
 25. Αγοράστε μερικές χρωματιστές κλωστές και τυλίξτε ο ένας τον άλλο σα μούμια με κλωστές.
 26. Προσλάβετε έναν κλόουν για να διασκεδάσει εσάς και τους φίλους σας. Αν οι φίλοι σας δεν είναι διαθέσιμοι προσλάβετε τον κλόουν απλά για να διασκεδάσει εσάς για αλλαγή.
 27. Οργανώστε έναν κύκλο κρουστών οργάνων ή ντραμς στο σπίτι σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τηγάνια και κουτάλια για να δημιουργήσετε ήχους και δείτε αν μπορείτε να τραγουδήσετε με τους δικούς σας ρυθμούς. Μπορείτε επίσης να προσλάβετε έναν ντράμερ για να μάθετε ντραμς στους φίλους σας.
 28. Μάθετε μία απλή χορευτική κίνηση, μάθετέ τη στους φίλους σας και κάντε τους όλους να χορεύουν.
 29. Οργανώστε μια βραδιά όπου θα μοιράζεστε ιστορίες. Καλέστε τους φίλους και την οικογένειά σας να μοιραστείτε ιστορίες από τη ζωή σας. Δεν είναι απαραίτητο να είναι αστείες.
 30. Συνοψίστε τη ζωή σας σε τρεις προτάσεις και διαβάστε τις στους φίλους σας.
 31. Σταθείτε μπροστά από έναν καθρέφτη και δείτε πόσα συναισθήματα αντικατοπτρίζονται στο πρόσωπό σας. Θυμηθείτε τα πιο περίπλοκα, όπως τύψεις, δίλημμα, πνευματική κακία, ευστροφία.
 32. Δοκιμάστε να δημιουργήστε με πεπιεσμένο χαρτί μαζί με έναν φίλο σας. Μόνοι σας ή σε ένα εργαστήρι.
 33. Δημιουργήστε έναν ψεύτικο χιονάνθρωπο στον κήπο και δείξτε τον στους φίλους και την οικογένειά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδος υλικού, συμπεριλαμβανομένων παλιών ρούχων, εφημερίδων και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στον κήπο σας.
 34. Οργανώστε μια πώληση μεταχειρισμένων αντικειμένων στο σπίτι σας με όλα τα ανεπιθύμητα βιβλία και αντικείμενα από τη σοφίτα σας.
 35. Δανειστείτε ή αγοράστε ένα Πικ απ βινυλίου και ακούστε δίσκους με φίλους. Καλέστε τους να φέρουν κάποιους από αυτούς. Μπορείτε να αγοράσετε μερικούς τυχαίους πολύ φθηνούς δίσκους βινυλίου από φιλανθρωπικά μαγαζιά.
 36. Οργανώστε μία φιλανθρωπική δημοπρασία στο σπίτι σας. Δημοπρατήστε πράγματα που δε θέλετε, για ένα οικογενειακό ταμείο ή για μια φιλανθρωπία της επιλογής σας.
 37. Μάθετε που βρίσκεται το τοπικό γηροκομείο και ποιες είναι οι ώρες επισκεπτηρίου. Οργανώστε μια επίσκεψη με ένα κουτί μπισκότα ή σοκολατάκια.
 38. Κάποιες φορές φορέστε γυαλιά αλά Groucho Marx με φίλους και οικογένεια.
 39. Αρχίστε να γράφετε τη βιογραφία σας ξεκινώντας από το τέλος, δηλαδή την κηδεία σας και πηγαίνοντας προς τα πίσω. Συμπληρώστε τα υπολειπόμενα κενά από την κηδεία σας μέχρι σήμερα .
 40. Βάλτε ένα στόχο να περνάτε περισσότερο χρόνο με τους φίλους σας από το Face book στην πραγματική ζωή.
 41. Δείτε εάν μπορείτε να πιάσετε κουβέντα με ανθρώπους οι οποίοι περπατάνε στο κοντινότερό σας πάρκο. Μπορείτε να ξεκινήσετε λέγοντας γεια σε όλους όσους συναντάτε.
 42. Αγκαλιάστε τους ανθρώπους για μία ημέρα. Πείτε το στους φίλους και την οικογένεια σας και κάντε τους μια αγκαλιά.
 43. Δημιουργείστε μια ιστορία από τυχαίες λέξεις που κόβετε από τις εφημερίδες. Θα χρειαζόσασταν τουλάχιστον 30 με 50 λέξεις γι’ αυτό. Διαβάστε την ιστορία σε φίλους με την πρώτη ευκαιρία ή αναρτήστε την στο προφίλ σας στα κοινωνικά δίκτυα.
 44. Δοκιμάστε βρισιές με χαρούμενο τρόπο. Χρησιμοποιήστε κάποιες βρισιές για να περιγράψετε πόσο υπέροχο είναι κάτι ή πόσο υπέροχος είστε εσείς.
 45. Περάστε μία ημέρα λέγοντας αθώα ψέματα. Πείτε ένα ψεματάκι σε φίλους, συναδέλφους ή την οικογένειά σας όποτε έχετε την ευκαιρία.
 46. Ψάξτε για τη σωστή δόση σκανταλιάς όταν σας δοθεί η ευκαιρία.
 47. Γίνεται περιστασιακά επιπόλαιος, με το να είστε επιφανειακός και κάνοντας επιτηδευμένη χρήση της γλώσσας για πλάκα.
 48. Γίνετε κατάσκοποι για μία ημέρα και παρατηρήστε ανθρώπους. Κρατήστε λεπτομερείς σημειώσεις των όσων έχουν κάνει και πείτε τα στους φίλους σας.
 49. Αφήστε περιστασιακά στιγμές κουακερισμού να σας καταλάβουν. Οι στιγμές κουακερισμού είναι όταν μοιράζεστε μια τυχαία σοφία. Δεν είναι υποχρεωτικό να έχει νόημα.
 50. Δημιουργείστε το δικό σας βιβλίο με χιουμοριστικές παραθέσεις και μοιραστείτε τις με φίλους.
 51. Πάρτε ένα ζευγάρι κάλτσες, φορέστε τις στα χέρια σας και παίξτε κουκλοθέατρο.
 52. Δημιουργήστε νέες λέξεις, και πείτε τις στους ανθρώπους σας.
 53. Μαζέψτε κλαδιά από τον κήπο ή το πάρκο και φτιάξτε το δικό σας αχυράνθρωπο.
 54. Αυτοσχεδιάστε στα τραγούδια που ακούτε.
 55. Πείτε στους ανθρώπους ότι μελετήσατε χειρομαντεία και ρωτήστε αν μπορείτε να διαβάσετε τις παλάμες τους. Πείτε τους κάποιες παράδοξες ιστορίες για το μέλλον τους.
 56. Φτιάξτε μια λίστα με όλους τους χειρότερους φόβους σας και διαβάστε τη φωναχτά στον εαυτό σας μπροστά σε έναν καθρέφτη.
 57. Κλάψτε όσο πιο συχνά γίνεται με κροκοδείλια δάκρυα.
 58. Μοιραστείτε τα ιδιαίτερα μυστικά και τελετουργικά σας με άλλους.
 59. Ξεκινήστε να μιλάτε με κλισέ όσο το δυνατό συχνότερα.
 60. Φτιάξτε μια λίστα με όλα όσα σας ενόχλησαν και σας δυσαρέστησαν. Τραγουδήστε τα στον εαυτό σας.
 61. Δημιουργείστε ένα ντοκιμαντέρ για ένα περίεργο θέμα και μοιραστείτε το με τους φίλους σας.
 62. Κωλυσιεργήστε όταν σας δοθεί η ευκαιρία. Η κωλυσιεργία είναι ένας μακρύς και χωρίς νόημα λόγος, με σκοπό να καθυστερήσει ή να εμποδίσει τους άλλους από το να κάνουν ή να αποφασίσουν κάτι.
 63. Δώστε ένα όνομα στο σπίτι ή το διαμέρισμα σας. Μπορείτε είτε να ζητήσετε να σας φτιάξουν μία ταμπέλα με το νέο όνομα, είτε να την φτιάξετε οι ίδιοι και να λανσάρετε το νέο όνομα του σπιτιού σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το όνομα κάθε φορά που δίνετε τη διεύθυνσή σας σε εταιρίες και ανθρώπους.
 64. Προσποιηθείτε ότι φοβάστε πολύ όταν κάποιος απλά εμφανίζεται μπροστά σας. Ειδικά όταν έρχεται από πίσω.
 65. Δημιουργείστε ένα φανταστικό οικογενειακό δέντρο. Τοποθετήστε το σε οποιαδήποτε στιγμή της ιστορίας.
 66. Ιστορίες υπό το φως των κεριών. Μια βραδιά καλέστε φίλους να φέρουν κεριά για να μοιραστείτε ιστορίες υπό το φως τους..
 67. Μάθετε απ’ έξω ένα μονόλογο από το Σέξπιρ ή το Δον Κιχώτη και απαγγείλετέ τον στους φίλους σας.
 68. Όταν σας δοθεί η ευκαιρία, περάστε μία ημέρα γυμνοί στο σπίτι με το σύντροφό σας.
 69. Καλέστε τους φίλους σας σε ένα ολοήμερο δείπνο. Ξεκινήστε με το δεκατιανό και περάστε όλη την ήμερα καθισμένοι γύρω από το τραπέζι τσιμπολογώντας, μιλώντας και μοιραζόμενοι ιστορίες.
 70. Καθαρίστε το λαιμό σας κάθε φορά που μιλάτε.
 71. Εξασκηθείτε στο να μιλάτε γελαστά όποτε μπορείτε.
 72. Όταν παρουσιάζεται η ευκαιρία, να ρωτάτε τους άλλους πιο ήταν το τελευταίο πράγμα που τους έκανε να ξεκαρδιστούν στα γέλια.
 73. Αυτοανακηρυχθείτε ειδικός σε κάτι ασαφές και καταρρίψτε απόψεις.
 74. Ενώ ταξιδεύετε προσκαλέστε το διπλανό σας σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Υπάρχουν μικρά μαγνητικά επιτραπέζια παιχνίδια για ταξίδια, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι χαρτί για τρίλιζα.
 75. Ρίξτε πράγματα κοντά σε ανθρώπους και αφήστε τους να σας βοηθήσουν να τα μαζέψετε. Αυτό το μικρό παιχνίδι βοηθάει να πιάσετε κουβέντα και ποιός ξέρει, μπορεί να οδηγήσει και σε λίγο γέλιο.
 76. Αναπτύξτε κάποια χιουμοριστικά αστειάκια με πράγματα και ανθρώπους. Μπορείτε να τα ανασύρετε και να τα επαναλάβετε όταν εμφανιστεί ευκαιρία.
 77. Αν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια, δείτε αν μπορείτε να τα κάνετε να γελάσουν ή ανακαλύψτε τι τα κάνει να γελάνε.
 78. Βάλτε στο πρόγραμμά σας χρόνο για διασκέδαση και παιχνίδι κάθε μέρα. Δείτε αν μπορείτε να σκεφτείτε μερικά στη δουλειά ή στο σπίτι. Η διασκέδαση δεν παίρνει πολύ, μπορεί να πρόκειται απλά για ένα παιχνίδι λίγων λεπτών (π.χ «Πέτρα, ψαλίδι, χαρτί»).
 79. Μάθετε ένα μύθο του La Fontaine στα γαλλικά και εξιστορήστε τον στους φίλους σας. Πρόκειται για πολύ μικρές ιστορίες που είναι εύκολο να μαθευτούν.
 80. Δείτε αν μπορείτε να δημιουργήσετε το «φαινόμενο της πεταλούδας» κάνοντας τυχαία πράγματα εκεί που είστε. Κάντε το με μια ομάδα, αν το έχετε κάνει στο παρελθόν, διηγηθείτε την εμπειρία σας . Για παράδειγμα το να κάνετε μια σειρά τυχαίων πραγμάτων, μετακινώντας αντικείμενα στο σπίτι ή τον κήπο σε ένα συγκεκριμένο σημείο, μπορεί κάλλιστα να επηρεάσει την τάξη του σύμπαντος ή τον καιρό.
 81. Όταν ψωνίζετε μικροαντικείμενα, κρατήστε τα ψιλά στην παλάμη σας και αφήστε τον ταμεία να πάρει τα νομίσματα. Αυτό, μπορεί να οδηγήσει και τις δύο πλευρές σε γέλιο, επειδή θα χρειαστεί να εξηγήσετε γιατί το κάνετε. Επίσης βοηθάει τον ταμεία με περισσότερα ψιλά.
 82. Γίνετε περιστασιακά κλαψιάρης για ασήμαντα πράγματα. Μπείτε σε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το πώς και γιατί δεν έπρεπε να έχει γίνει έτσι.
 83. Κρατήστε ένα ημερολόγιο γέλιου και κάθε τόσο υπενθυμίστε στον εαυτό σας όλα αυτά που σας κάνουν να γελάτε. Ποιος ξέρει ίσως σας κάνουν να γελάσετε ξανά.

Πηγή: http://theschooloflaughter.com/ Μετάφραση: Ιωάννα Βρυώνη