Γιατί το καθημερινό γέλιο μπορεί να αλλάξει την ζωή των αγέννητων παιδιών μας

Μπορεί αυτό να φαίνεται εκκεντρικό αλλά μπορεί και όχι. Σήμερα, διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον ένα άρθρο για την νέα επιστήμη των επιγενετικών, η οποία σε έρευνα της υποστηρίζει ότι σημαντικές περιβαλλοντικές καταστάσεις (όπως ο λιμός, για παράδειγμα) μπορούν κατά κάποιον τρόπο να αφήσουν ένα αποτύπωμα στο γενετικό υλικό των ωαρίων και του σπέρματος. Αυτά τα γενετικά αποτυπώματα, μπορούν να εισέλθουν στο γενετικό σύστημα και να περάσουν νέα στοιχεία στην επόμενη γενιά.

Δεν μπόρεσα να μην αναρωτηθώ, λοιπόν, τι θα συνέβαινε στην επόμενη γενιά, αν όλοι επιλέγαμε να γελάμε καθημερινά με βάση την αξιόπιστη και βιώσιμη μέθοδο της Ευεξίας Γέλιου, ενισχύοντας το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα μας. Η λογική λέει ότι η νέα γενιά θα ήταν πιο χαρούμενη και υγιής.

Είναι αποδεδειγμένο, άλλωστε ότι οι επιλογές που κάνουμε στον τρόπο ζωής μας όπως το κάπνισμα και η διατροφή μας μπορούν να αλλάξουν τα επιγενετικά σημάδια του DNA μας μετατρέποντας τα γονίδια της παχυσαρκίας σε πιο δυνατά και τα γονίδια της μακροζωίας σε πιο αδύναμα. Όλοι γνωρίζουμε ότι μπορούμε να μειώσουμε την διάρκεια της ζωής μας εάν καπνίζουμε ή τρώμε υπερβολικά, όμως τώρα γίνεται πιο ξεκάθαρο ότι μερικές από αυτές τις άσχημες συμπεριφορές μας μπορούν να προδιαθέσουν και τα παιδιά μας σε κάτι ανάλογο- ακόμη και πριν την σύλληψη τους- όπως η ασθένεια και ο πρόωρος θάνατος.
Αν αυτό λοιπόν ισχύει για το κάπνισμα και την διατροφή γιατί να μη ισχύει και για το γέλιο επίσης;
Σε αυτό το σημείο θα επαναλάβω τα λόγια του παγκοσμίου φήμης γενετιστή Kazuo Murakami ο οποίος είπε ” Αν αποδείξουμε ότι ο άνθρωπος μπορεί να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει γονίδια μέσω των συναισθημάτων όπως το γέλιο, αυτή θα είναι και η ανακάλυψη του αιώνα η οποία και θα αξίζει όχι μόνο  βραβείο Νόμπελ αλλά και κάτι παραπάνω.”
Το μήνυμα του έχει αξία και σας προσκαλώ να δείτε πέρα από αυτό. Θα σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα το απόφθεγμα  “το στρες σκοτώνει, το γέλιο λυτρώνει”.

  •  “Οι πεποιθήσεις μας μεταβάλλουν την βιολογία μας πάντα και με κάθε τρόπο.”
  • ” Σε κατάσταση άγχους τα αντανακλαστικά μας μειώνονται, όπως και η ευφυΐα μας”
  • “Το πώς βλέπουμε τα πράγματα, επηρεάζει και το ποιοι είμαστε. Οι πεποιθήσεις μας λειτουργούν ως φίλτρα ανάμεσα στο περιβάλλον και την βιολογία μας.”