Καλέστε μας:
6974422175, 2169002682

Στείλτε e-mail:
info@eliaslaughteracademy.com

Θα μας βρείτε:
Μέγαρο Θεμιστοκλέους 4 10678 Αθήνα

Τι Είπαν Για Εμάς

Βασιλική Αγγελοπούλου-Αθήνα

Αυτό που πραγματικά είναι αξιοθαύμαστο είναι ότι διδάσκετε την γελωτοθεραπεία από αγάπη και σεβασμό σε αυτήν και όχι επειδή έχετε οικονομικές αδυναμίες. Δηλαδή την αντιλαμβάνεστε σαν λειτούργημα, όχι σαν εμπόριο.

Σίλα Παπαδοπούλου-Αθήνα

Γλυκιέ μου Ηλία!! Σήμερα κοιτώντας το e-mail που μου έστειλες σκεφτόμουν πόσο ευλογημένη είμαι που σε γνώρισα σε μια από τις πιο δύσκολες φάσεις της ζωής μου, που χάρη στο χοχοχαχαχα πέρασε και τώρα βρίσκομαι στην ανάβαση για την κορυφή!! Κάθε φορά που έρχεται ένας λογαριασμός ή με ενοχλούν οι εισπρακτικές εταιρείες λέω τέλεια-τέλεια-ναι και γελώ με ένα αλόχα όταν οι γύρω μου με ταράζουν. Κι όλα αυτά μου τα έδειξες εσύ! Πολύχρονος να είσαι και γερός, με στομάχι ελέφαντα και καρδιά πεταλούδας!

 

Έλλη Μαυρουδάκη

Μετά από 2 χρόνια, θαυμάζω την πορεία του Ηλία και τι έχει καταφέρει, αναβάθμισε την Γιόγκα Γέλιου και πλέον έχει δημιουργήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Ακαδημία του Γέλιου Ευεξίας, μια εξελιγμένη προσέγγιση με ασκήσεις γέλιου, αναπνοών και διαλογιστικής χαλάρωσης. Πλέον είναι εκπαιδευτής και διοχετεύει τις γνώσεις του σε νέους ανθρώπους που επιθυμούν να γίνουν συντονιστές γέλιου ή απλά επιθυμούν να μάθουν να γελάνε περισσότερο και πιο ουσιαστικά. Είναι σημαντικό να βιώνεις το γέλιο όπως και το κλάμα ως έκφραση των διαφόρων συναισθημάτων σου και ο Ηλίας έχει ανακαλύψει τον τρόπο.

Ιωάννα Βρυώνη

Γράφω αυτό το κείμενο για να μεταφέρω την εμπειρία μου από τα μαθήματα με τον Ηλία τα οποία ξεκινήσαν το Σεπτέμβριο του 2016 και ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο του 2017. Οι πρώτοι μήνες αφορούσαν μαθήματα γελωτοθεραπείας και αργότερα μαθήματα αυτογνωσίας. Η αλήθεια είναι πως δεν ήξερα και πολλά γύρω από τον τομέα αυτό και ως εκ τούτου ήμουν αρκετά επιφυλακτική. Η ομάδα μας αποτελούνταν από 5 άτομα. Γρήγορα καταλάβαμε πως η ομάδα αυτή αφορούσε πολύ περισσότερα από ένα μάθημα. Ήταν ώρα χαλάρωσης, ανταλλαγής εμπειριών και εσωτερικής ανακάλυψης. Δεν ξέρω αν οι λέξεις αυτές είναι αρκετές για να περιγράψουν την εμπειρία μου με αυτή την ομάδα. Νιώθω πολύ τυχερή που γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους και που μου δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψω τον εαυτό μου και τα ταλέντα μου. Ό,τι και να πω, νομίζω πως κάτι θα παραλείψω στο τέλος. Γι’ αυτό και δεν θα πω πολλά. Μόνο ένα ευχαριστώ, στην ομάδα για τον όμορφο χρόνο που περάσαμε και στον Ηλία για την εμπιστοσύνη του και την ευκαιρία που μου έδωσε να εξελιχθώ.

 

Κατωπόδη Βασιλική-Λευκάδα

Έφυγα πιο ανανεωμένη με την υπόσχεση ότι στο επόμενο ταξίδι θα είμαι εκεί μαζί σας.

Κάθε μέρα που περνάει γελάω πολύ όλο και πιο πολύ και το σημαντικό είναι ότι το ευχαριστιέμαι.

Μίλησα σε ανθρώπους για την εμπειρία μου και σε κάποια συνάδελφο με την οποία μας συνδέουν συγκεκριμένα θέματα υγείας, όταν της το περιέγραφα της είπα….έμαθα να γελάω, να συνδέομαι και να απολαμβάνω την χαρά που έχει το γέλιο…

Κάθε μέρα έχει κάτι να μου δώσει κι είμαι ευγνώμων. Ακόμη και σε δύσκολα με την δουλειά και συναδέλφους είμαι πιο εστιασμένη με χαρά να μπορώ να αντιμετωπίζω δύσκολες σχέσεις χρόνων. Και κάτι φαίνεται να αλλάζει, ακούω καλύτερα και πιο εστιασμένα τις ανάγκες των άλλων και αυτό γιατί είμαι πιο ανάλαφρη μέσα από το γέλιο.

 

Δημήτρης Μόρφης-Αθήνα

Γνωρίζω τον Ηλία Κουμπούνη απο τον Οκτώβρη του 2015. Μαζί κάναμε μια συνεδρία Ευεξίας Γέλιου μέσω Skype. Απο τότε ξεκίνησε και το δικό μου ταξίδι στο γέλιο το οποίο το θεωρώ μια σοβαρή υπόθεση για την υγεία και την ευεξία. Θεωρώ οτι ο Ηλίας Κουμπούνης εκφράζει με αυθεντικότητα και εκφραστικότητα τις αρχές και τις αξίες του γέλιου σαν θεραπευτικό εργαλείο. Ενας εκπαιδευτής δραστήριος που καθιέρωσε την Ευεξία Γέλιου στην Ελλάδα, και την μεταδίδει με τον δικό του μοναδικό τρόπο πανελλήνια και παγκύπρια, έτοιμος να δημιουργήσει και να οργανώσει στο μέλλον πολυ υποσχόμενα εργαστήρια και εκπαιδεύσεις ατομικές και ομαδικές.” 

Βαγγέλης Μιχελάκης-Ρόδος

Φίλε Ηλία παρακολούθησα χθες την παρουσίαση σου. Σε συμπάθησα γιατί μου φάνηκες ειλικρινής κι έτσι σου οφείλω κι εγώ μια ειλικρινή εντύπωση για την χθεσινή μου εμπειρία. Ήρθα κατόπιν πρόσκλησης μιας φίλης, χωρίς να έχω την παραμικρή υποψία για το τι θα ακούσω. Ήμουν αυτό που λένε ” παρθένος ακροατής”, χωρίς προηγούμενη γνώση και προκαταλήψεις.

Ξεκίνησες πολύ καλά. Ταυτίστηκα με τις αναλύσεις σου για την ανθρώπινη συμπεριφορά και το γέλιο. Δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω ούτε με τους ορισμούς του γέλιου και του χαμόγελου καθώς και με τα γνωμικά περί γέλιου.

Σε θαύμασα σαν άνθρωπο και στάση ζωής. Με έκανες να σκεφτώ καινούργια πράγματα και σε ευχαριστώ γι αυτό. Μου υπενθύμισες ότι το γέλιο είναι απαραίτητο για έναν υγιή άνθρωπο και μόνο η απουσία του χωρίς κανένα άλλο παθολογικό ή ψυχολογικό σύμπτωμα είναι ασθένεια.

Γνωρίζεις γιατί οι φωτογραφίες μέχρι και στις πρώτες δεκαετίες του εικοστού αιώνα έχει αυστηρά, χωρίς χαμόγελα, πρόσωπα; Γιατί το γέλιο ήταν κάτι που δεν επιτρέπονταν! Αυτός που γελουσε ήταν χαζός. Το χαμόγελο μπορούσε να συγχωρεθεί μόνον στους τρελούς και στα παιδιά! Και σε λιγότερο από 100 χρονια ο δυτικός πολιτισμός έχει σχολές γέλιου. Δεν είναι ένα τεράστιο αισιόδοξο αλμα ανέλιξης της συλλογικής πνευματικότητας;

Χριστίνα Σταύρου - Κύπρος

Εδώ και μερικούς μήνες έχω πάρει την πιστοποίηση μου ως Εμψυχώτρια Ευεξίας Γέλιου από τον σπουδαίο και πάντα έτοιμο να βοηθήσει δάσκαλό μου, Ηλία Κουμπούνη. Για την ολοκλήρωση του προγράμματος χρειάστηκε να εκπαιδευτώ εξ αποστάσεως με την χρήση διαδικτύου. Σε όλη αυτή την όμορφη και χαρούμενη πορεία μαθημάτων, βιωματικών ασκήσεων, αναστοχασμού και συνεχής ανατροφοδότησης, ο Ηλίας προσάρμοσε και δόμησε την ύλη με τρόπο που να μπορώ να επεξεργαστώ τις πληροφορίες και να εφαρμόσω ατομικές και ομαδικές ασκήσεις σε εφικτά χρονικά πλαίσια. Κατάφερε για όσο διάστημα κράτησε το πρόγραμμα να διατηρήσει το ενδιαφέρον μου για αυτό και να κατανοήσω την ύλη δημιουργικά και ευχάριστα. Αυτό το πέτυχε γιατί κάθε φορά που χρειαζόταν να ετοιμάσω μια «εργασία», μου δινόντουσαν ποικιλόμορφες ασκήσεις όπως παρακολούθηση βίντεο, ετοιμασία συγκεκριμένου προγράμματος Ευεξίας Γέλιου, βιντεοσκόπηση του εαυτού μου. Η διαδικτυακή μου εμπειρία και μαθητεία δίπλα στον Ηλία Κουμπούνη ήταν πολύ εποικοδομητική μιας και ως δάσκαλος υπήρξε αυθεντικός, ενθαρρυντικός, υποστηριχτικός και σίγουρα γελαστός! Ευχαριστώ πολύ Ηλία για το ταξίδι γνωριμίας μου με τα οφέλη του γέλιου.

Θεμιστοκλής Λυκιαρδόπουλος-Αθήνα

Ένιωσα πραγματικά ανάλαφρος. Στο τέλος κάναμε μία απλή άσκηση χαλάρωσης με αναπνοές και ήταν από τις λίγες φορές που χαλάρωσα τόσο βαθιά, χωρίς τις γνώριμες αντιστάσεις και τα τινάγματα του σώματος, επειδή είχα πραγματικά αδειάσει με τις ασκήσεις γέλιου που είχαμε κάνει νωρίτερα. Συνιστώ σε όλους να περάσουν από το Εργαστήριο Ευεξίας Γέλιου, και όχι μόνο μία φορά, να το κάνουν συνήθεια. Είναι μία καλή συνήθεια το γέλιο και το χρειαζόμαστε στη ζωή μας, είναι ωραίο να το παράγουμε συνειδητά και κατά βούληση, μας πάει αλλού, βλέπουμε τη ζωή αλλιώς, με ελαφρύτητα, με χαρά.

Θανάσης Βύνιας-Αθήνα

Ντροπή, θυμός, φόβος,ενοχές απλά απουσιάζουν τελείως. Νιώθω σαν να έχω γεννηθεί ξανά. Βιώνω συναισθήματα ευτυχίας και ανακαλύπτω ξανά ότι εγώ είμαι η χαρά, η ευτυχία, η αγάπη, εγώ είμαι όλα όσα θέλω. Αισθάνομαι δυνατός, στο κέντρο μου, ασφαλής και γεμάτος κουράγιο και όρεξη για τη συνέχεια! Σε ευχαριστώ για ότι έχεις κάνει και για την ανοχή που μου έχεις δείξει όταν το χρειαζόμουν. Η εκπαίδευση μου στο γέλιο νιώθω ότι έχει ήδη αρχίσει. Είμαι η χαρά, είμαι το γέλιο και το σημαντικότερο αισθάνομαι ότι έχω αξία. Καλή δύναμη δάσκαλε. Συνέχισε να εμπνέεις και να είσαι όπως ακριβώς είσαι! Ήθελα να το γράψω στη σελίδα σου. Γιατί είναι αυτό που αισθάνομαι γι αυτό που έχεις δημιουργήσει! Ένας τόσο μικρός επιφανειακά χώρος κι όμως τόσο θεραπευτικός. Τόσο μοναδικός και ανεπανάληπτος!

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!