Σύμφωνα με μια καινούργια έρευνα από το πανεπιστήμιο Loma Linda University Health, το πηγαίο ή συνειδητοποιημένο γέλιο παράγει συχνότητες εγκεφαλικών κυμάτων, όμοιες με αυτές που προσφέρει “η αληθινή διαλογιστική κατάσταση”.

“Όταν το συνειδητοποιημένο γέλιο βρίσκεται σε λειτουργία, ο εγκέφαλος “γυμνάζεται” διότι η συχνότητα των Γάμα κυμάτων (το μόνο εγκεφαλικό κύμα που βρίσκεται σε κάθε σημείο του εγκεφάλου) είναι σε συγχρονικότητα με πολλαπλά άλλα σημεία που λειτουργούν στην ίδια συχνότητα των 30-40 hertz. Αυτό επιτρέπει στο άτομο να σκέφτεται πιο καθαρά και να έχει πιο ενωτικές σκέψεις. Αυτό και μόνο προσφέρει μεγάλη αξία στους ανθρώπους που χρειάζονται ή επιθυμούν να “ξανα-επισκεφτούν” , “αναγνωρίσουν ” και “ανακατατάξουν” διάφορες πτυχές της ζωής τους ή των εμπειριών τους, ώστε να νιώσουν πιο ολοκληρωμένοι και εστιασμένοι.” υποστηρίζει ο Lee Berk, επικεφαλής της έρευνας, παθολόγος και συνεργαζόμενος καθηγητής στο τμήμα υγείας του Loma Linda University.
Τα άτομα που χρησιμοποιούν το συνειδητοποιημένο και πηγαίο γέλιο, παράγουν σημαντικά Γάμα εγκεφαλικά κύματα με συχνότητα από 30 μέχρι και 40 Hz, τα οποία, σύμφωνα και με άλλες δημοσιευμένες έρευνες, είναι γνωστά για τις ομοιότητες τους με τα αντίστοιχα κύματα που βιώνουν οι άνθρωποι που διαλογίζονται και πετυχαίνουν την κατάσταση της ευχαρίστησης και της ευτυχίας.
“Το γέλιο δεν είναι μόνο καλό φάρμακο για την ευεξία του σώματος, αλλά και για την ευεξία του εγκεφάλου.” υποστηρίζει ο Lee Berk.

 

Πηγή: Loma Linda University Health (LLUH)