Ιαπωνική Έρευνα υποστηρίζει την μείωση των εξόδων για την υγεία, χάρη στην Γελωτοθεραπεία

Ιαπωνική έρευνα έδειξε ότι η ευεξία γέλιου αποτελεί μια πολλή οικονομική μέθοδο θεραπείας η οποία και βοηθάει στην μείωση των εξόδων υγείας. Ο γενετιστής Kazuo Murakami πιστεύει ότι το γέλιο είναι διεγερτικό και ενεργοποιεί την εσωτερική ενέργεια του ανθρώπινου DNA βοηθώντας στην θεραπεία των ασθενειών. Συγκεκριμένα υποστήριξε: ” Αν αποδείξουμε ότι ο άνθρωπος μπορεί να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει γονίδια μέσω των συναισθημάτων όπως το γέλιο, αυτή θα είναι και η ανακάλυψη του αιώνα η οποία και θα αξίζει όχι μόνο  βραβείο Νόμπελ αλλά και κάτι παραπάνω.”

Η έρευνα του δημοσιεύτηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό “Psychotherapy and Psychosomatics” το 2006. Το υπουργείο οικονομικών ενστερνίζεται την θεώρηση του ότι η γελωτοθεραπεία μπορεί να λειτουργήσει ως προληπτικό μέσο για την υγεία. Το 2004, με την οικονομική  υποστήριξη του υπουργείου, το Πανεπιστήμιο Osaka Sangyo στην Δυτική Ιαπωνία σχημάτισε μια ομάδα ερευνητών , εταιρειών και γιατρών που παρείχε σε ηλικιωμένους πλήρη ιατρική περίθαλψη που συνδύαζε την φυσική άσκηση με την γελωτοθεραπεία.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εγχειρήματος αυτού, 92 από τους συμμετέχοντες ασθενείς υποστήριξαν ότι τα ετήσια έξοδα για την υγεία τους μειώθηκαν κατά 23% μετά την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.
Ο Kazuo Murakami είναι ένας παγκοσμίου φήμης γενετιστής, ο οποίος και οδηγήθηκε στην έρευνα αυτή μετά την απόκτηση γνώσης για το πώς λειτουργεί και ποιοι νόμοι διέπουν το σύμπαν. Είναι αξιοθαύμαστο που ένας τέτοιου επιπέδου επιστήμονας πιστεύει ότι η βιολογία δεν είναι ο προορισμός.