Το ακόλουθο άρθρο από τον ΤorkomSaraydarian επεξηγεί και προσφέρει πολύτιμα tips για τις σχέσεις μεταξύ των 2 φύλων και για το πώς οι άντρες μπορούν να χτίσουν καλύτερη επικοινωνιακή εναρμόνιση με τις γυναίκες. Το γέλιο αποτελεί μεγάλο κομμάτι της λύσης. Ο Torkom υποστηρίζει ότι “Αν το ζευγάρι παίρνει μέρος μαζί σε διασκεδαστικές δραστηριότητες και παίζει μια ποικιλία από παιχνίδια, δυναμώνουν την αγάπη τους και τα προβλήματα λύνονται πολύ ευκολότερα.” Τα περισσότερα κοινωνικά προβλήματα, δημιουργούνται και προέρχονται από δυστυχισμένες σχέσεις ζευγαριών.   

 

Το αρχαίο σχολείο μυστηρίου καθόριζε ότι ένας άντρας δεν θα μπορούσε να είναι δάσκαλος αν δεν κρατούσε το κλειδί για την πόρτα της γυναικείας ψυχής. Αυτό ήταν ένα στοιχείο που απαιτούσε αυξημένη ευαισθησία και αυτογνωσία. Όταν ο άντρας μαθαίνει να καταλαβαίνει την γυναίκα αυτομάτως ολοκληρώνεται. Αντίθετα, η γυναίκα είναι συνήθως ολοκληρωμένη δεδομένου ότι δεν “τραυματίζει” τον εαυτό της με τον να προσπαθεί να μοιάσει στον άντρα.
Οι άντρες πρέπει να μάθουν για την φύση της “γυναικείας κλειδαριάς” και για το πως χρησιμεύει το κατάλληλο κλειδί. Κάθε φορά που ο άντρας χρησιμοποιεί το λάθος κλειδί, όχι μόνο καταστρέφει την “γυναικεία κλειδαριά” αλλά αυξάνει και το επίπεδο δυσκολίας αλλά και τον χρόνο εργασίας στο να ξεκλειδώσει την κλειδαριά στο μέλλον. Από την άλλην πλευρά, αν ο άντρας χρησιμοποιήσει το σωστό κλειδί , απελευθερώνει μια σπουδαία ποσότητα και ποιότητα θεραπευτικών ενεργειών από την γυναίκα. Είναι μια απελευθερωμένη γυναίκα που θα φέρει υψηλού επιπέδου παιδιά στον κόσμο, σαν δώρο σε αυτόν που την αντιλήφθηκε το ποια πραγματικά είναι.
Πολλοί άντρες έγιναν σπουδαίοι επειδή παντρεύτηκαν γυναίκες που τους βοήθησαν να πετύχουν την σπουδαιότητα τους. Οι σύζυγοι τους στάθηκαν πίσω τους, τους ενθάρρυναν, θυσιάστηκαν και δούλεψαν σκληρά για να τους βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό. Μετατράπηκαν σε αληθινοί άντρες. Αυτοί οι άντρες υποστηρίζουν “Χωρίς την γυναίκα μου δεν θα είχα πετύχει όσα έχω πετύχει.” Αντιθέτως, αν ο άντρας χάσει τον σεβασμό της γυναίκας του, λόγω της δικής του έλλειψης προσπάθειας και χειρισμών, τότε χάνει και την δύναμη του σε σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο. Όταν ένας άντρας ενεργήσει με αυτόν τον τρόπο, η δουλειά του χειροτερεύει, οι κοινωνικές του σχέσεις υποφέρουν και φέρεται σαν κακομαθημένο παιδί γεμάτο νεύρα, παράλογες απαιτήσεις και ξεσπάσματα. Τότε η γυναίκα του τον απορρίπτει ακόμη περισσότερο διότι δεν χρειάζεται άλλο ένα παιδί να φροντίσει.
Οι περισσότεροι άντρες προτιμούν μια γυναίκα που να μοιάζει πολύ στη μητέρα τους ή να είναι ακριβώς το αντίθετο από εκείνη. Αυτή είναι μια αυτόματη ή μηχανική αντίδραση. Είτε επιθυμούν μια γυναίκα που να τους προσφέρει τρυφερότητα και αγάπη και να τους θυμίζει την ολοκληρωμένη και άνευ όρων αγάπη της γυναίκας που τους έφερε στην ζωή ή αν μισούν τη μητέρα τους, θέλουν κάποια που να πρεσβεύει εντελώς το αντίθετο και δεν έχει καμιά απολύτως ομοιότητα με εκείνη.

Εάν ένας άντρας παντρευτεί μια γυναίκα που είναι όπως η μητέρα του, κινδυνεύει να έχει τον ρόλο του παιδιού. Εκείνη γίνεται η μητέρα του και την υπακούει σε απόλυτο βαθμό. Αυτός ο άντρας αισθάνεται ανολοκλήρωτος αν η σύζυγος του δεν φέρεται όπως η μητέρα του. Αυτό μπορεί να είναι καταστροφικό για τον γάμο, διότι η γυναίκα βλέποντας ότι ο άντρας της δεν ωριμάζει, μπορεί να αντισταθεί και να μην επιθυμήσει να μεγαλώσει ένα παιδί μαζί του. Η σύζυγος θα κάνει πολλές ενέργειες για να σταθεί ο άντρας της στα πόδια του. Θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα και δυσκολίες για να τον πιέσει να ωριμάσει και να συμπεριφερθεί σαν άντρας της ηλικίας του.
Η γυναίκα είναι το σπουδαιότερο προσόν ενός άντρα εφόσον η σχέση είναι σωστή. Η γυναίκα θα τον ενθαρρύνει και θα θυσιάσει τον εαυτό της για εκείνον. Μάλιστα στις πιο κρίσιμες στιγμές της ζωής του, εκείνη θα είναι που θα τον κρατήσει, θα τον βοηθήσει και θα τον τραβήξει πάνω. Θα του προσφέρει την ενεργειακή της δύναμη και ό,τι άλλο χρειάζεται. Γι αυτούς του λόγους ο άντρας υποχρεούται να μάθει να καταλαβαίνει τις γυναίκες και πως να συνδέεται μαζί τους με αρμονία.
Η γυναίκα έχει την ικανότητα να βγάζει από τον άντρα τον καλύτερο του εαυτό. Tον προκαλεί να γίνει η καλύτερη εκδοχή του. Οι άντρες πρέπει να είναι ευγνώμονες στις γυναίκες που δρουν με αυτόν τον τρόπο.
H γυναίκα είναι διεκδικητής. Συχνά, αν ένας άντρας παίρνει την απόφαση να κάνει κάτι και στο τέλος δεν το κάνει, του δείχνει με κάποιον τρόπο ότι τον θεωρεί αδύναμο. Μπορεί ακόμη και να τον παρατήσει. Τότε ο άντρας ίσως την κατηγορήσει και πει “Εκείνη ήθελε να το κάνω αυτό και όταν δεν το έκανα , έφυγε.” Ξεχνάει ότι πήρε μια απόφαση και ότι έδωσε μια υπόσχεση. Με το να είναι ασυνεπής στην απόφαση του και στην υπόσχεση του, δείχνει στην γυναίκα ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων και εκείνη δεν χρειάζεται έναν κατώτερο άντρα. Όταν ένας άντρας δίνει μια υπόσχεση πρέπει να την κρατάει, αλλιώς δεν έπρεπε να υποσχεθεί τίποτα. Η γυναίκα θέλει έναν άντρα που κρατάει τον λόγο του… Ο άντρας πρέπει να βλέπει την γυναίκα του σαν το πιο πολύτιμο πράγμα στην ζωή του, πιο πολύτιμο και από την δουλειά του και τα ενδιαφέροντα του. Η σύζυγος του είναι η τιμή του και η πηγή χαράς, έμπνευσης, έμπνευσης, τροφής και υγείας. Είναι η μητέρα των παιδιών του. Ο άντρας πρέπει να θυσιαστεί για εκείνη. Όταν είναι μαζί της πρέπει να “ξεχνάει” όλα τα εξωγενή ενδιαφέροντα και να αφοσιώνεται σε εκείνην.
H γυναίκα επιθυμεί ο σύζυγος της να είναι αρχοντικός, θέλει να της παρουσιάζεται καλός, σπουδαίος και νικητής. Εάν ένας άντρας έχει εντιμότητα και αξία θα τον σεβαστεί. Η γυναίκα θέλει ο σύζυγος της να έχει τις σωστές ιδέες, αποφάσεις και δράσεις γιατί εκείνος είναι η περηφάνια της. Εάν αντιληφθεί ότι δεν έχει αξία, τότε αυτό είναι σαν αυτοκτονία διότι το όνειρο και η περηφάνια της καταστράφηκαν…

Ένας αληθινός άντρας είναι αυτός που της προσφέρει ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα: φυσικό, συναισθηματικό, νοητικό, ηθικό και πνευματικό. Το να προσφέρεις ηθική ασφάλεια σημαίνει ότι ο άντρας πρέπει να λειτουργεί έτσι ώστε να μην προκαλεί καχυποψία στο μυαλό της γυναίκας. Ύποπτα τηλεφωνήματα, ύποπτα μηνύματα, ύποπτα ραντεβού θα της προκαλέσουν ανισορροπία. Αισθάνεται ότι χάνει την ασφάλεια της. Είναι πολύ σημαντικό για μια γυναίκα να νιώθει ασφάλεια σε όλους τους τομείς.
Μια γυναίκα έχει πνευματική ασφάλεια όταν νιώθει ότι ο σύζυγος της ή ο αρραβωνιαστικός της έχει μεγάλο όραμα και δουλεύει πάνω σε αυτό. Ένας άντρας που εργάζεται για να πετύχει έναν σπουδαίο στόχο είναι μια σπουδαία πηγή ασφάλειας για την γυναίκα. Δεν μπορεί να λειτουργήσει με τελειότητα χωρίς αυτό το όραμα. Όταν βλέπει ότι το υψηλότερο όραμα της δημιουργείται από τον άντρα της, τότε νιώθει ασφάλεια.

 

Η γυναίκα νιώθει ασφάλεια όταν ο χώρος της δεν είναι περιορισμένος.

Το όραμα του συζύγου της διευρύνει τον χώρο της, η έλλειψη οράματος την περιορίζει. Η γυναίκα χρειάζεται την αίσθηση του χώρου από τον άντρα: ο φυσικός χώρος προέρχεται από την ευημερία, τα λεφτά, τα έπιπλα και την περιουσία. Ο συναισθηματικός  και νοητικός χώρος δημιουργείται από την γνώση και την αντίληψη των πραγμάτων που έχει ο άντρας και ο πνευματικός χώρος επιτρέπει στην γυναίκα να αναπτύξει τις δυνατότητες της στο μέγιστο. Όσο περισσότερο χώρο δίνει ο άντρας στην γυναίκα του, τόσο περισσότερο ανθίζει σε ομορφιά, καλοσύνη και σοφία.
Ένας αληθινός άντρας δημιουργεί αγωνιστικό πνεύμα στην γυναίκα του. Για παράδειγμα,  αν εκείνη πηγαίνει  πανεπιστήμιο και πάρει το πτυχίο της, θα την εμπνεύσει να κάνει και ένα μεταπτυχιακό. Εάν είναι ζωγράφος, θα την προκαλέσει να διευρύνει την δημιουργικότητα της ακόμη περισσότερο. Ό,τι δεξιότητες κι αν έχει, θα το αναπτύξει περαιτέρω ως αποτέλεσμα της ενθάρρυνσης και της έμπνευσης που προκαλεί στον άντρα. Οι γυναίκες πρέπει συνεχώς να εξελίσσουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες του, αλλιώς λειτουργούν αρνητικά. Εάν ένας άντρας δεν θέλει να παντρευτεί μια γκρινιάρα και αμείλικτη γυναίκα, τότε πρέπει να την ενθαρρύνει και να την εμπνέει να διευρύνει τα ταλέντα της.  Και η γυναίκα θα είναι τόσο ικανοποιημένη που ο άντρας της την υποστηρίζει και την εμπνέει.
Όταν ο άντρας παρουσιάζει ένα όραμα ή στόχο στην γυναίκα του δεν πρέπει να το κάνει επιτακτικά. Είναι ένας στόχος. Ο άντρας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η γυναίκα θέλει να δουλέψει γι αυτό προτού της το αναφέρει ο ίδιος. Όμως, πριν παρουσιάσει τον στόχο του, θα πρέπει να είναι σίγουρος 100% ότι θα αρέσει στην γυναίκα του. Πρέπει να γνωρίζει ποιες είναι οι σκέψεις και τα όνειρα της, και να φτιάξει ένα πρακτικό σχέδιο για να τα πετύχει και μετά να της τα εξηγήσει ως κάτι που μπορούν να πετύχουν και οι 2 μαζί.
Όταν ένα όραμα παρουσιάζεται στην γυναίκα με αυτόν τον τρόπο, η γυναίκα θα καταβάλει κάθε εφικτή προσπάθεια για το πετύχει. Αν παρουσιάζεται και με στοιχεία που της αρέσουν, τότε η γυναίκα ελκύεται ακόμη περισσότερο και θα δουλέψει με όλο της το είναι για να το πετύχει και να το ολοκληρώσει. Δεν θα ξοδέψει χρήματα άσκοπα. Δεν θα ξοδέψει χρόνο άσκοπα.  Θα γίνει πιο οργανωτική και αποτελεσματική. Θα είναι συνεπής στο όραμα.
Μέσα από το όραμα και τον στόχο, ο άντρας εξωτερικεύει τις εσωτερικές ανάγκες, κίνητρα και όνειρα της γυναίκας. Και έτσι έρχεται κοντά σε εκείνην. Αν ο άντρας πάρει την σωστή απόφαση, η γυναίκα του θα την ακολουθήσει αμέσως. Ένας πραγματικός άντρας παίρνει τις σωστές αποφάσεις και η γυναίκα του τις αγαπά. Οι γυναίκες απεχθάνονται τις λάθος αποφάσεις και να τις κατευθύνουν με το ζόρι στο λάθος σημείο. Όταν ένας άντρας υποστηρίζει και λέει στην γυναίκα του ότι “Η πολιτική κατάσταση έχει ως εξής και εμένα θα ακούς.” και μετά αποδεικνύεται ότι έκανε λάθος, η γυναίκα του αισθάνεται ότι δεν έχεις τις σωστές πληροφορίες και δεν έχει το δικαίωμα να παίρνει πολιτικές αποφάσεις. Στις γυναίκες δεν αρέσουν οι άντρες που απλά μιλάνε εγωιστικά για να φανούν σημαντικοί.
Εάν μια γυναίκα νιώσει ότι ο άντρας χρησιμοποιεί τα  λεφτά του, την δουλειά του ή την γνώση του για να την υποβιβάσει και να την ταπεινώσει, εκείνη θα μισήσει όλα όσα έχει και πρεσβεύει. Το ίδιο θα συμβεί κι αν μια γυναίκα επιβάλει την ανωτερότητα της στον άντρα. Για παράδειγμα, αν του πει “Εσύ βγάζεις 10.000$ τον χρόνο, ενώ βγάζω 80.000$” τότε ο άντρας θα νιώσει θυμωμένος και υποβιβασμένος.
Η γυναίκα λατρεύει τον άντρα που έχει αίσθηση ευθύνης, που φροντίζει τα παιδιά και ανησυχεί για την υγεία και την ευημερία τους. Για παράδειγμα, αν κάποιο από τα παιδιά χρειάζεται να πάει στον οδοντίατρο και ο άντρας πει στην γυναίκα του “Ανέλαβε το εσύ, έχω πολλή δουλειά” δεν δείχνει υπευθυνότητα. Αν η γυναίκα του είναι αγχωμένη ή άρρωστη, ο άντρας δεν πρέπει να αγνοήσει την κατάσταση της. Πρέπει να την φροντίσει. Όταν μια γυναίκα γνωρίζει ότι ο άντρας της θα την φροντίσει γιατί έτσι νιώθει και έχει ευγενικά συναισθήματα απέναντι της, θα ανησυχεί λιγότερο και θα είναι πιο υγιής.
Η γυναίκα σέβεται έναν άντρα που ακολουθεί της αποφάσεις του και δεν επηρεάζεται από τα λόγια ή τα φλέρτ από άλλες γυναίκες. Μιας και οι γυναίκες είναι εκ φύσεως συναισθηματικές και δένονται, δεν επιθυμούν οι σύζυγοι τους να είναι άπιστοι. Γνωρίζουν ότι τα μικρά πράγματα οδηγούν σε μεγαλύτερα. Και διαισθάνονται όταν κάτι πάει στραβά. Για παράδειγμα, γνωρίζω έναν άντρα που είχε παντρευτεί μια πανέμορφη γυναίκα, απέκτησαν 3 παιδιά και ήταν ευτυχισμένοι. Κάποια στιγμή, εκείνος προσέλαβε μια γραμματέα και η γυναίκα του δεν ήταν σύμφωνη  με αυτό.  Του είπε ότι πίστευε ότι η γραμματέας θα τον φλέρταρε.
Ο σύζυγος το αρνήθηκε κατηγορηματικά. Μέτα από κάποιες συζητήσεις, η γυναίκα σταμάτησε να μιλάει επί του θέματος. Ξαφνικά μια μέρα είπε στον άντρα της να προσέχει και ότι έχει άσχημο προαίσθημα για την γραμματέα. Ο άντρας της είπε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και εκείνη τον προειδοποίησε ακόμη μια φορά.
Τρεις μήνες αργότερα, η γραμματέας ήταν έγκυος από εκείνον. Πήγε στην γυναίκα του με κλάματα και την παρακαλούσε να τον συγχωρέσει. Εκείνη απάντησε “Όχι, σε είχα προειδοποιήσει εδώ και καιρό. Τώρα είναι πολύ αργά. Πήγαινε να την παντρευτείς.” Ας δούμε λοιπόν πόσο περιπλέχθηκαν τα πράγματα αφού ο άντρας δεν άκουσε την γυναίκα του. Το ένστικτο μια γυναίκας μπορεί να προστατεύσει έναν άντρα. Γνωρίζει πότε κάτι πάει στραβά και πότε ο άντρας της παίζει με την φωτιά και θα πληγώσει τον εαυτό του. Σε αυτές τις περιπτώσεις, αν ο άντρας είναι ειλικρινής με τον εαυτό του, θα αντιληφθεί ότι εκείνος είναι ο υπεύθυνος που φύτεψε τους σπόρους των προβλημάτων στην σχέση του. Όταν ένας άντρας παίζει και κυνηγάει άλλες γυναίκες, υπάρχει πιθανότητα να γυρίσει πίσω στην γυναίκα του. Αν όμως η γυναίκα αναπτύξει συναισθήματα για κάποιον άλλον , πολύ σπάνια θα επιστρέψει πίσω στον σύζυγό της. Οι γυναίκες αγαπούν με πάθος και μισούν με πάθος. Δεσμεύονται στην σχέση.
Ο άντρας πρέπει να αντιληφθεί την δέσμευση αυτή της γυναίκας. Εάν δεν το κάνει, θα έχει σοβαρά προβλήματα στον γάμο του.
Για τους περισσότερους άντρες, η αγάπη ισούται με το sex και τίποτα παραπάνω. Αλλά για τις γυναίκες η αγάπη είναι ένας συνδυασμός sex, αισθησιασμού, παιχνιδιού, διανόησης, πνεύματος, ονείρων, οραμάτων και στόχων. Η καταστροφή του άντρα προέρχεται από την αποτυχία του να κατανοήσει τις γυναίκες. Οι γυναίκες αναζητούν αγάπη, τρυφερότητα και άγγιγμα αλλά οι άντρες νομίζουν ότι απλά αναζητούν το sex με τον ίδιο τρόπο με αυτούς. Οι γυναίκες είναι πιο συνετές όσον αφορά στο sex διότι εκ φύσεως είναι τα υποκείμενα στους σεξουαλικούς κύκλους. Έχουν κυκλικούς μηχανισμούς εν αντιθέσει με τους άντρες που δεν έχουν.
Οι άντρες που εστιάζουν στα σεξουαλικά τους κέντρα αντί στα εγκεφαλικά τους κέντρα, έχουν την πεποίθηση ότι οι γυναίκες υπάρχουν κυρίως για το sex. Οι γυναίκες συνήθως δεν εστιάζουν στο sex με αυτόν τον τρόπο. Γυναίκα σημαίνει καρδιά. Γυναίκα σημαίνει ομορφιά. Γυναίκα σημαίνει τρυφερότητα. Γυναίκα σημαίνει συμπόνια. Αν οι άντρες πλησιάσουν τις γυναίκες μέσω της καρδιάς και της ομορφιάς, θα τις κάνουν ακόμη πιο όμορφες. Σε αντάλλαγμα οι γυναίκες θα εξελίξουν τις ζωές των αντρών, τις οικογένειες και την κοινωνία.
Αν η γυναίκα δεν θαυμάζει τον άντρα, θέλει να τον ξεφορτωθεί. Μ ε κάποιο τρόπο, κάθε άντρας πρέπει να πετύχει τον θαυμασμό της γυναίκας του. Πρέπει να θαυμάζει το σώμα του, τον τρόπο που ντύνεται, τον τρόπο που μιλάει, την εξωτερική του εμφάνιση, την δουλειά του, το πώς συμπεριφέρεται μπροστά σε τρίτους και τις ιδέες που εκφράζει. Όταν δεν βρίσκει τίποτα να θαυμάσει πάνω του, τότε γι εκείνην είναι σα να έχει πεθάνει. Μόνο ο θαυμασμός δένει μια γυναίκα με έναν άντρα. Αν θαυμάζει κάτι πάνω του, τότε εκείνος δεν θα την χάσει ποτέ. Ακόμη κι αν φύγει για λίγο διάστημα, θα επιστέψει κοντά του αφού ο θαυμασμός λειτουργεί σα μαγνήτης.
Η εντιμότητα ενός άντρα είναι κάτι το αξιοθαύμαστο. Αν για παράδειγμα, όλοι εκτός από έναν άντρα λένε ψέματα για ένα περιστατικό και εκείνος μόνο ορθώνει το ανάστημα του και εξιστορεί το γεγονός έτσι όπως ακριβώς συνέβη, οι γυναίκες θα τον θαυμάζουν. Όταν μια γυναίκα βλέπει ότι ένας άντρας φέρεται σωστά, αυτομάτως τον θαυμάζει.
Αν ένας άντρας είναι θαρραλέος, η γυναίκα θα τον θαυμάσει ακόμη κι αν είναι άσχημος και φτωχός. Για παράδειγμα, αν ένας άντρας διασώσει έναν γείτονα του με γενναίο τρόπο, όποια γυναίκα είναι μάρτυρας του συμβάντος θα τον θαυμάσει και θα του δώσει την καρδιά της.
Ο θαυμασμός είναι η λύση για πολλά προβλήματα. Όταν μια γυναίκα θαυμάζει έναν άντρα, θα του δώσει και θα θυσιάσει τα πάντα για να τον κάνει ακόμη πιο σπουδαίο και να ολοκληρώσει τα οράματα του. Ένας άντρας, όμως, δε μπορεί να κερδίσει τον θαυμασμό μιας γυναίκας με επιφανειακά μέσα. Η γυναίκα θα τον απομακρύνει και θα αναγνωρίσει ότι προσπαθεί να την παγιδέψει με λάθος μεθόδους.
Οι γυναίκες υποστηρίζουν την ζωή και τις βαθύτερες αξίες της. Για εκείνες, η οικονομική επιφάνεια, η κοινωνική θέση και ό,τι άλλο συμβαίνει στον κόσμο δεν έχουν καμία απολύτως αξία αν οι άντρες τους δεν υποστηρίζουν την ουσία και την ομορφιά της ζωής. Αν ένας άντρας δείξει στην γυναίκα του ότι τα λεφτά είναι πιο πολύτιμα από το να περάσει λίγο χρόνο μαζί της, θα την χάσει. Η σύζυγος του θα πει “Δεν παντρεύτηκα την δουλειά σου, παντρεύτηκα εσένα.” Αν νιώσει ότι ο άντρας της είναι παντρεμένος με την δουλειά του  και όχι μαζί της, δεν θα μοιραστεί τον εαυτό της μαζί του. Δεν θα του προσφέρει χαρά και απόλαυση. Αντίθετα θα τον εξαντλήσει με πολλούς τρόπους και θα τον αρρωστήσει.

Αν ένα ζευγάρι έχει παιδιά, η σύζυγος επιθυμεί ο άντρας της να είναι παράδειγμα προς μίμηση γι εκείνα. Αυτό είναι άμεση προτεραιότητα στην ψυχολογία της. Επίσης, είναι εγκληματικό ένας άντρας να προσβάλει την γυναίκα του μπροστά στα παιδιά. Πρέπει να κρατήσει την όμορφη εικόνα της μητέρας, και ο άντρας δεν πρέπει να επέμβει σε αυτήν με λάθος τρόπο.
Οι άντρες δεν πρέπει να εκφράζονται αρνητικά στην γυναίκα όπως “Απέτυχες!”, ή  “Είσαι λάθος!”, ή “Είσαι άσχημη!”, ή  “Είσαι χαζή!” Η φαντασία μιας γυναίκας είναι τόσο ισχυρή που ό,τι κι αν ειπωθεί σε εκείνη παραμένει στο μυαλό της. Ο άντρας πρέπει πάντα να προσέχει το εσωτερικό κόσμημα μέσα της και όχι την λάθος συμπεριφορά ή την αδυναμία της.
Σε ό,τι δώσει προσοχή, αυτό και θα αυξηθεί. Αν ο άντρας εστιάσει στην ομορφιά της γυναίκας, θα ντύνεται πολύ όμορφα. Αλλά αν της πει πώς δεν του αρέσει ο τρόπος που ντύνεται, την επόμενη φορά θα ντυθεί ακόμη χειρότερα απλά και μόνο για να τον εκνευρίσει και να τον τιμωρήσει για την κριτική του.
Και οι 2 σύντροφοι μέσα στον γάμο μπορούν να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό του ενός στον άλλον αν εστιάσουν στην ομορφιά και στο εσωτερικό κόσμημα του καθένα. Αν ο ένας από τους 2 κάνει κάτι λάθος, τότε ο άλλος θα πρέπει να του μιλήσει για τα όσα καλά και τα όσα έχει καταφέρει έως τώρα και για τις δεξιότητες του. Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι είναι γνώστες των λαθών τους και συχνά τα λάθη τους είναι αντίδραση ή εκδίκηση για κάτι που έκανε το ταίρι τους. Γι αυτό και τους ενοχλεί ακόμη περισσότερο το να τους επισημάνουν το λάθος τους.
Μια συναισθηματικά εστιασμένη γυναίκα θα βρει μεγάλη ευχαρίστηση στο να μιλάει ή να κουτσομπολεύει άλλους. Αλλά αν δει έναν άντρα να κουτσομπολεύει τον θεωρεί αδύναμο και κατώτερο. Θέλει ο άντρας της να είναι μεγαλόψυχος και σοβαρός. Δεν θέλει να τον βλέπει να κουτσομπολεύει διότι χαμηλώνει το επίπεδο του. Μια γυναίκα θέλει ο άντρας της να είναι σε ανώτερο επίπεδο.
Οι συναισθηματικά εστιασμένες γυναίκες κουτσομπολεύουν διότι έτσι αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια. Η γυναίκα θέλει με αυτόν τον τρόπο να δείξει στον άντρα της πόσο όμορφη ή σπουδαία είναι σε σχέση με τους άλλους. Οι άλλες γυναίκες μπορεί να κάνουν χαζά ή αρνητικά πράγματα, αλλά θέλει να επισημάνει σε εκείνον ότι δεν είναι σαν εκείνες. Οι άλλες γυναίκες μπορεί να έχουν παράλληλες σχέσεις, εκείνη όμως δεν έχει. Αυτό θέλει να μεταφέρει στον άντρα της μέσω του κουτσομπολιού. Το μόνο που θέλει είναι να την αποδεχτεί και το κουτσομπολιό είναι ένας τρόπος.
Αν μια γυναίκα κουτσομπολεύει μπροστά στον άντρας της, εκείνος πρέπει να ακούει χωρίς να κρίνει. Δεν πρέπει να πάρει το μέρος της ούτε όμως να την ακυρώσει, αλλά πρέπει να την ακούσει, αλλιώς δεν της δείχνει σεβασμό. Μπορεί να τις κάνει ερωτήσεις που δεν θα την προσβάλουν αλλά θα την κάνουν να σκεφτεί λογικά. Για παράδειγμα μπορεί να ρωτήσει “Αλήθεια πιστεύεις ότι τα πράγματα έγιναν έτσι; Ή μήπως κάποιος σου μετέφερε την ιστορία παραποιημένη;” ή  “Αγάπη μου, γιατί λες να το έκανε αυτό; Μπορεί να είχε καλό σκοπό που εσύ ίσως δεν τον γνωρίζεις.” Ο άντρας πρέπει να επαναφέρει την γυναίκα από το συναισθηματικό επίπεδο στο λογικό επίπεδο. Όταν το πετύχει αυτό, εκείνη θα σταματήσει να κουτσομπολεύει.
Ο άντρας μέσα σε μια σχέση τείνει να λέει πιο συχνά ψέματα από ότι η γυναίκα. Η γυναίκα απεχθάνεται τα ψέματα. Ο άντρας θα της πει “Γλυκιά μου, σε αγαπώ!” όταν στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Μπορεί επίσης να πει “Αγάπη μου, θα είμαι μαζί σου για πάντα!” Όταν στην πραγματικότητα, βγαίνει και με άλλες γυναίκες. Οι άντρες δημιουργούν προβλήματα όταν ψεύδονται, διότι οι γυναίκες διαισθάνονται το ψέμα.
Οι γυναίκες λένε ψέματα πιο σπάνια. Αν ο άντρας τσεκάρει τον εαυτό του, θα δει ότι τα 2 ψέματα της συντρόφου του αντιστοιχούν σε 200 δικά του. Πιστεύω ότι ο άντρας έχει την προδιάθεση να λέει ψέματα λόγω της ανασφάλειας του ως προς την γυναίκα. Αν ένας άντρας αισθανθεί ασφαλής με την σύντροφο του, κι ότι δεν θα τον εγκαταλείψει, δεν θα της πει ψέματα Αλλά αν νιώθει ότι ανά πάσα στιγμή θα την χάσει, τότε λέει ψέματα για να την κρατήσει.
Μια μέρα, ένας άντρας ήρθε και μου είπε “Η γυναίκα μου κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο ψυχρή. Κάτι δεν πάει καλά. Νομίζω ότι αγαπάει κάποιον άλλον.” “Δεν ξέρω” του απάντησα, “Δε νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που είναι ψυχρή. Τι συμβαίνει στην ζωή σου;” Εκείνος απάντησε “Η γυναίκα μου βγάζει 1.000 $ το μήνα και εγώ βγάζω 3.000 $ το μήνα. Αλλά της λέω ότι βγάζω τα μισά από αυτά κι ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τον μισθό της για να πληρώσουμε τους λογαριασμούς. Αποταμιεύω τα άλλα μισά για να κάνω πράγματα που θέλω. Αλλά η γυναίκα μου ποτέ δεν με ρωτάει τι τα κάνω τα λεφτά.” Του απάντησα “Σου δίνει απλά το σκοινί για κρεμαστείς μόνος σου.”
Έχει ήδη αποφασίσει ότι είσαι ψεύτης και άδικος. Αν σου φώναζε, δεν θα κινδύνευες, αλλά αφού δεν σου φωνάζει σημαίνει ότι έχει γίνει επικίνδυνη. Αν δεν σου φωνάζει και δεν σου κάνει τίποτα, σημαίνει ότι έχει ήδη σχεδιάσει το πλάνο της. Σε μια άλλη περίπτωση, ένας νέος άντρας με βρήκε και μου είπε για την σύντροφο του “Δεν μπορώ να κερδίσω την καρδιά της.” Τον ρώτησα τι κάνει για να την κερδίσει. Μου απάντησε “Της είπα ότι είμαι ο Γενικός Διευθυντής μιας μεγάλης εταιρείας και βγάζω 80.000 $ τον χρόνο. Της είπα ότι όλοι με σέβονται, με αγαπούν και όλες οι γυναίκες είναι τρελές για μένα. Αλλά εκείνη με μισεί.” Του απάντησα “Αυτό συμβαίνει γιατί ξέρει ότι λες ψέματα.”
Ένας άντρας που λέει ψέματα, δεν έχει υπόσταση στα μάτια μιας γυναίκας. Οι γυναίκες πιστεύουν ότι είσαι ένας δειλός όταν λες ψέματα. Στην γυναίκα αρέσουν οι αγέρωχοι άντρες. Ένας άντρας πρέπει να είναι ευθύς όταν απευθύνεται σε μια γυναίκα. Πρέπει να πει “Ξέρεις έπραξα αυτό. Σου ζητώ συγνώμη. Δεν μου αρέσει αυτό που έκανα.” Αλλά πρέπει να την εννοεί την συγνώμη του. Αν παίζει παιχνίδια, η γυναίκα θα τον καταλάβει και θα του πει “Ναι μου ζητάς συγνώμη για να με ρίξεις.” Αυτά στα οποία βρίσκουν αξία οι γυναίκες πάνω σε έναν άντρα είναι οι δυνάμεις του που δεν χρειάζεται να περηφανευτεί γι αυτές. Αν ένας άντρας πει “Κοίτα τι μπράτσα έχω!” Η γυναίκα δεν θα δώσει σημασία διότι απλά επιδεικνύεται. Αν δεν μιλάει ποτέ για τα μπράτσα του, η γυναίκα θα του πει “Μα είσαι πολύ δυνατός!” Πρέπει να επιτραπεί στην γυναίκα να επισημάνει τις δυνάμεις του άντρα. Αν το κάνει εκείνος, δεν θα το εκτιμήσει.

Καμία γυναίκα και κανένας άντρας δεν πρέπει να υπερβάλουν για να εντυπωσιάσουν τον σύντροφο τους, ειδικά μπροστά σε άλλους. Μπροστά σε άλλους, κάθε σύντροφος πρέπει να στέκεται ως φύλακας στον σύντροφο του, σιγουρεύοντας ότι ο καθένας συμπεριφέρεται με ευγένεια και αξιοπρέπεια.
Κάθε στιγμή που ο ένας γίνεται επικριτικός στον άλλον, θα δημιουργηθούν προβλήματα. Αντί να κρίνουν ο ένας τον άλλον, καλύτερα να παίζουν παιχνίδια. Τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά. Δυστυχώς οι περισσότεροι άντρες και γυναίκες έχουν γίνει “ενήλικες” αλλά θα λειτουργούσαν πολύ καλύτερα αν δεν είχαν “ωριμάσει” τόσο πολύ. Ένα ζευγάρι πρέπει να αντιδρά σαν τα παιδιά και να παίζουν μεταξύ τους, θα πρέπει να τρέχουν και να κάνουν διασκεδαστικά πράγματα μαζί. Οι περισσότεροι άντρες γυρνάνε από την δουλειά, τρώνε δείπνο, βλέπουν τηλεόραση και ξαπλώνουν με τις γυναίκες τους. Αυτό είναι κάτι που η γυναίκα το απεχθάνεται αφού δεν της αρέσει μόνο το sex αλλά και ο αισθησιασμός και τα παιχνίδια. Ο άντρας που επιτυχημένα ξέρει να παίζει παιχνίδια θα γίνει και ο πιο επιτυχημένος σύντροφος. Αν ένας σύζυγος παίζει με τα παιδιά του σαν παιδί, η γυναίκα του το απολαμβάνει. Αν ένα ζευγάρι παίζει παιχνίδια και κάνει διασκεδαστικά πράγματα, η αγάπης τους ανθίζει και τα προβλήματα ξεπερνιούνται ευκολότερα.
Ο πατέρας μου λάτρευε να παίζει παιχνίδια. Θυμάμαι όταν ήθελε να με ξυπνήσει το πρωί, δεν φώναζε “Ξύπνα! Πρέπει να φύγουμε! Άργησες!” Αντίθετα με πλησίαζε σφυρίζοντας σαν πουλάκι. Αυτό το έκανε και στην μητέρα μου. Όταν ήταν 40 ή 50 χρονών, κυνηγούσε ο ένας τον άλλον και έπαιζαν παιχνίδια. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα παιχνίδια είναι μόνο για τα παιδιά.
Τα παιχνίδια δεν είναι μόνο για τα παιδιά. Το παιχνίδι είναι ένα εργαλείο για να δημιουργήσουμε σύνδεση και επαφή σε όλα τα επίπεδα- φυσικό, συναισθηματικό και νοητικό.
Σε αυτήν την ζωή ή στην επόμενη, κάθε άνθρωπος θα  πρέπει να εισέλθει στο “πανεπιστήμιο” του γάμου και να αρχίσει να τεστάρει τον εαυτό του και την φύση του για να αναπτύξει υψηλότερες ποιότητες. Τα “μαθήματα” είναι δύσκολα, αλλά μπορούν να προσφέρουν στους άντρες και στις γυναίκες πως να μεταμορφωθούν σε υψηλού επιπέδου ανθρώπινα όντα.